« Takaisin

Leviteannostelijoiden käyttöä laajennetaan kouluravintoloissa

Polkka laajentaa kotimaisen leviteannostelija-innovaation käyttöä Joensuun kaupungin kouluilla hyvien kokemusten perusteella.

Leviteannostelijat olivat ensin testikäytössä talvella 2016 kahdella koululla. Tämän jälkeen yhteistyö käynnistyi Pataluodon koulussa syksyllä 2016, jossa laitteet ovat olleet käytössä siitä asti. Nyt leviteannostelijoiden käyttöä laajennetaan viiteen uuteen suureen kohteeseen: Lyseon lukio, Lyseon peruskoulu, Pielisjoen koulu, Utran koulu sekä Yhteiskoulun lukio. Laitteen käytön piirissä tulee olemaan yhteensä noin 2700 oppilasta.

Tavoitteenamme on vähentää sekä pakkausmateriaalijätteen että levitehävikin määrää säästäen näin ympäristöä. Jäähdytetyn automaattisen annostelijan sekä laitteen helpon täytön ja puhdistamisen ansiosta levitteeseen ei kosketa käsin, ja levitteen mikrobiologinen laatu säilyy aina hyvänä. Allergisille ruokailijoille tai esim. gluteenittomille ruokailijoille annostelija on myös turvallinen, koska levite on laitteessa suljetussa tilassa. Levitettä ei myöskään enää mene hukkaan, koska annostelija annostelee levitteen tarkasti ja puristaa pakkauksen tyhjäksi. Kouluille valitulle levitteelle on myönnetty sydänmerkki, joka on kouluruokasuosituksen tavoitteiden mukaista.

Polkasta Pataluodon koulun keittiön tuotantovastaava Eija Lehtinen kommentoi: "Laite on ollut erittäin hyvä. Leipäpöytä on siisti ja rasvan käsittely on hygieenistä, laitetta on helppo käyttää ja leivän syöminen Pataluodossa onkin lisääntynyt."

"Olemme erittäin iloisia siitä, että yhteistyömme Joensuussa Polkan kanssa laajenee ja innovaatiomme on osoittautunut toimivaksi käytännöksi. Ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa päivä päivältä, ja leviteannostelijamme on yksi askel oikeaan suuntaan: levitehävikin ja jätteen määrät vähenevät, ja myös materiaaleja käytetään taloudellisesti", sanoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.