Pääkuva Yritys

Yritys

Polkka-yhtiön toiminta alkoi 1.1.2017

Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n omistavat Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ja Joensuun kaupunki. Siun soten omistusosuus on 60 prosenttia ja Joensuun kaupungin 40 prosenttia. Polkka tuottaa ateria-, laitoshuolto- ja siivouspalveluja pääasiassa omistajilleen. Yhtiön varsinainen toiminta alkoi vuoden 2017 alussa.

Yhtiön perustamispäätökset tehtiin Siun soten yhtymävaltuustossa 12.4.2016 ja Joensuun kaupunginvaltuustossa 25.4.2016. Lopulliset perustamisasiakirjat hyväksyttiin Siun soten yhtymähallituksessa 23.6.2016 ja allekirjoitettiin 9.8.2016. Yhtiön tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, eikä se jaa osinkoja omistajilleen.

Polkka-yhtiön palvelukseen siirtyi liikkeenluovutuksella noin 500 työntekijää. Polkan toimipisteitä ovat Pohjois-Karjalan keskussairaala, Joensuun kaupungin päiväkodit ja koulut, Siun soten toimipaikat Joensuun alueella ja Honkalampi-keskus Liperissä. Lisäksi Polkka tuottaa ateriapalvelut Siun soten yksiköihin Lieksassa sekä Outokummun kotipalveluateriat.

Polkka-yhtiön liikevaihto on noin 32 miljoonaa euroa. Polkan hallinto sijaitsee Joensuussa Niskakatu 21:ssa. Yhtiön toimitusjohtajana on Hannele Portman. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Virva Tiitinen.