Sisältöjulkaisija

angle-left Kesätyöntekijät tulivat

Kesätyöntekijät ahkeroivat Polkan kohteissa

Polkka työllistää tänä kesänä 30 nuorta.

Kesätyöntekijä Matti Kukkonen.Polkan kesätyöpaikkoihin haki yhteensä 221 reipasta nuorta, joista 30 valittiin. Ensimmäiset aloittivat kesäkuun alussa eli juhannuksen jälkeen viedään jo viimeistä viikkoa.

Yksi kesätyöntekijöistä on joensuulainen Matti Kukkonen, joka toimii laitoshuoltajana Senioripihassa. Hän siivoaa muun muassa yleisiä tiloja ja asiakkaiden huoneita.

- Mukavaa on ollut ja työt ovat maistuneet. Kyllä minä voisin suositella tätä. Töihin on helppo tulla ja tässä näkee työnsä tuloksen, Matti kertoo.

Kaksoistutkintoa suorittava Matti sai kesäksi myös lähihoitajan keikkahommia. Matin mukaan molemmilla aloilla on rivakka työtahti.

- Hommat saa kuitenkin tehtyä huolellisesti. Tämä on rankempaa kuin oletin, mutta ei niin rankkaa kuin lähihoitajan työ, hän vertaa laitoshuoltajan ja lähihoitajan töitä.

Senioripihan vanhukset ovat ottaneet kesätyöntekijän neutraalisti vastaan. Matti pitää hyvänä käytäntöä, jossa kesätyöntekijää ei jätetä yksin, vaan hän toimii kokeneemman työntekijän parina.

Polkan alle 18-vuotiaat kesätyöntekijät sijoittuvat ruokapalvelu- ja puhtauspalvelutehtäviin. Neljän viikon jaksosta maksetaan 800 euron palkka. Päivittäinen työaika on kuusi tuntia. Jaksoon sisältyy myös kaksi lomapäivää, jotka voi käyttää vaikkapa kahden viikonlopun pidentämiseen. Festareille tai muille menoille siis pääsee mukavasti.

 

 

 

Siivouskone, hymynaama