Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Koululaisten toivoma tortillapäivä on keskiviikko 3.4.

Koululaisten toivoma tortillapäivä on keskiviikko 3.4.

Polkka järjestää toiveruokapäivän keskiviikkona 3. huhtikuuta Joensuun kouluissa ja päiväkodeissa.

Polkan syksyllä 2018 tekemään toiveruokakyselyyn tuli satoja vastauksia. Kysely järjestettiin yläkouluissa ja lukioissa siten, että oppilaat pääsivät vastaamaan sähköisesti kouluravintoloihin sijoitettujen QR-koodien kautta. Alakouluissa opettajat keräsivät luokkien yhteiset toiveet ja veivät ne sähköiseen kyselyyn. Vastauksia tuli kaikkiaan 29 luokalta.

Tortillat veivät voiton täpärästi. Tortillapäivää toivoi 28 prosenttia vastaajista, hampurilaispäivää 27 prosenttia ja kananugettipäivää 26 prosenttia. Toiveet hajaantuivat niin, että alakouluissa tortillat olivat ykköstoive ja yläkouluissa nugetit. Päiväkodeissa suosikkiruoaksi nousi spagetti jauhelihakastikkeella.


Myös kananugetit ja hampurilaiset pöytään

Koska suosikkiruoka ei ollut niin selvä, Polkka päätti toteuttaa muutkin kärkitoiveet. Päiväkodeissa syötiin spagettia jauhelihakastikkeella 18.2. Nugetti-toive toteutetaan torstaina 18.4. ja hampurilaisten vuoro on tiistaina 28.5.

Toiveruokia ei oteta pysyvästi ruokalistalle eli ne ovat niin sanotusti harvinaista herkkua. Mutta toiveruokakyselystä jäi niin hyvä maku, että Polkka järjestää uuden tulevana syksynä. Aika näyttää, muuttuvatko toiveruoat.

- Tämä oli mukava kokemus, koska aiemmin lapset ja nuoret eivät ole päässeet vaikuttamaan näin suoraan. Nyt jokaisella oli mahdollisuus vastata ja vaikuttaa, sanoo kouluravintoloista vastaava palveluesimies Jarno Korhonen.

Kyselyn avoimissa vastauksissa toivottiin muun muassa kebabia ja erilaisia etnisiä ruokalajeja. Se oli yllätys, että pitsa ei noussut kärkikolmikkoon. Avoimissa vastauksissa mainittiin myös hirvipaisti, kultakala, hapansilakka, kaviaari ja härän sisäfilee.