Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Puhtausala kiinnostavaksi

Monipuolinen puhtausala on fiksu valinta

Polkka on mukana tekemässä puhtausalaa kiinnostavaksi.

Puhtausala kiinnostavaksi (PUHKI) on Riverian koordinoima kaksivuotinen hanke, joka käynnistyi maaliskuussa. Tavoitteena on saada muutos puhtausalaa vaivaavaan työvoimapulaan.

Nuoria alan perustutkintojen suorittaneita valmistuu vuosittain vain 150 ja aikuiskoulutuksen kautta alalle saadaan 1 600 henkilöä.  Vuosittainen tarve olisi kuitenkin 3 000 uutta ammattilaista.

- Esimerkiksi yläkoulujen oppilaanohjaajat eivät välttämättä tiedä ollenkaan alasta. Eikä se ole ihme, koska emme ole markkinoineet, projektiasiantuntija Seija Ikonen sanoo.

Opojen lisäksi hankkeen kärki kohdistuu mm. oppimisympäristöjen kehittämiseen (opastusvideot) ja työpaikoilla järjestettävään koulutukseen.

Ikosen mukaan puhtausalalla ollaan suotta vaatimattomia. Työtehtävät ovat monipuolisia ja esimerkiksi Polkka hyödyntää paljon uutta tekniikkaa ja työtapoja.

- Miehiäkin alkaa tulla alalle. Mitä enemmän koneita, sitä enemmän kiinnostaa, Ikonen hymyilee.

Hankkeeseen liittyviä valokuvia otettiin maanantaina 6.5. Polkan kohteissa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Valokuvia käytetään hankkeen tuottamissa esitteissä. Malleina toimivat Polkan vakituiset laitoshuoltajat Sinna Kauronen, Elizaveta Koljonen (vinkkikuvassa)  ja Kimmo Juvonen (leipätekstin kuvassa).
 

Elizaveta Koljonen poseeraa kameralle.