Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Ruokaa läheltä ja vastuullisesti

Ruokaa läheltä ja vastuullisesti

Pohjois-Karjalan osaamista esitellään maa- ja metsätalousministeriön videoilla.

Videokuvaukset Polkan ravintolassa keskussairaalalla.Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut kaksi videota, joissa käsitellään vastuullista elintarvikehankintaa. Videoilla esiintyvät myös Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy, Pohjois-Karjalan hankintatoimi ja Jaakkolan elintarviketukku.

Huhtikuun lopussa kuvatut Kestävä ruoka ja vastuulliset elintarvikehankinnat -videot julkaistiin maanantaina 3.6. maa- ja metsätalousministeriön YouTube-kanavalla.

Joensuun kuvaukset tapahtuivat Pohjois-Karjalan keskussairaalan M-talon tiloissa, muun muassa Polkan henkilöstöravintola Pohjantikassa. Oheisessa kuvassa ruokapalvelutyöntekijä Anni Ignatius kuuntelee kuvaajien ohjeita. Liperissä kuvausryhmä vieraili Jaakkolan elintarviketukussa.

Haastatteluja antavat Polkan toimitusjohtaja Hannele Portman, Pohjois-Karjalan hankintatoimen hankintapäällikkö Mika Purmonen ja hankintojen kehittämis- päällikkö Päivi Halonen sekä Jaakkolan elintarviketukun toimitusjohtaja Kirsi Jaakkola.

Pohjois-Karjalassa huomioidaan myös pienet tuottajat julkisissa elintarvikehankinnoissa. Lähiruoan käyttöä pyritään kasvattamaan määrätietoisesti. Parhaillaan on menossa innovatiivinen hankintakilpailu, jossa Polkka kehittää uutta, suurtalouskeittiöihin soveltuvaa lähiruokatuotetta yhdessä kolmen paikallisen elintarviketoimijan kanssa.

Videot välittävät tietoa kestävien julkisten elintarvikehankintojen ja vastuullisesti tuotetun ruoan arvoista ja hyödyistä. Samalla ne opastavat ja antavat vinkkejä uusien toimintatapojen käyttöönottoon. Helsingissä, Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa kuvattujen videoiden kohderyhmänä ovat maa- ja metsätalousministeriön sidosryhmät, kuten kunnalliset toimijat.

Videoihin voi tutustua seuraavien linkkien kautta:

Arvot

Keinot

Videot löytyvät myös Vastuullinen ruokaketju -sivulta.