Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Polkan ruokalistat päivittyvät ja niihin tulee Sydänmerkki osoituksena terveellisestä valinnasta

Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:ssä vaihtuvat ruokalistat 29.10.2018 alkaen. Samasta ajankohdasta lukien otamme käyttöön myös lopuissa toimipisteissämme Sydänmerkki-kriteerit täyttävät ateriat tai aterian osat. Viestimme siitä toimipisteissä olevilla ruokalistoilla.  Hoivayksiköissä Sydänmerkki on ollut käytössä jo huhtikuusta 2018.

Perusruuat pysyvät pitkälti samoina, mutta asiakastoiveiden mukaisesti muutamia ruokia on vaihdettu ja ruokien paikat listalla ovat saattaneet muuttua esim. tuotannollisista syistä. Ruokalistat ovat nähtävillä Polkan nettisivuilla.

Kouluruuassa tarjoamme edelleen kasvisruuan vaihtoehtoruokana. Ruokavaliot valmistetaan kuitenkin perusruuasta, jollei ruokailija ole ilmoittautunut kasvissyöjäksi. Kasvisruoka on lakto-ovovegetaarista. Päiväkodissa tarjotaan kerran viikossa kasvisruokaa ja hoivassa yksittäisiä kasvisruoka-aterioita.

Sydänmerkillä merkitään sekä Sydänmerkin omaavia raaka-aineita että kokonaisia Sydänmerkki-aterioita. Sydänmerkki on osoituksena Sydänmerkin kriteerit täyttävästä terveellisemmästä valinnasta. Ruokalistat täyttävät lisäksi ko. asiakasryhmälle tehdyn Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksen viikkotasolla. Yksittäinen ruoka saattaa siis olla ilman Sydänmerkkiä. Ruokasuositus täyttyy kuitenkin viikkotasolla eivätkä yksittäiset suositut ateriat vaikuta ravitsemuksen kokonaisuuteen.