Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Polkan Vellikello kolmen parhaan joukkoon Pro 2019 -kilpailussa

Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n ja joensuulaisen Sensire oy:n yhteistyössä kehittämä Vellikello on Suomen kolmen parhaimman ravintola-alan innovaation joukossa. Voiton vei Fredman Food Techin älykeittiö-innovaatio. Voittaja julkistettiin torstaina 31.1. pidetyssä Pro 2019 -kilpailun gaalassa.

Pro on tunnustuspalkinto hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa. Toista ja kolmatta sijaa ei finaalissa nimetty.

- Tämä työ aloitettiin muutama vuosi sitten, kun Joensuun kaupunki osoitti kehittämisrahaa ateriapalveluiden omavalvontaan. Löysimme silloin toisemme Sensiren kanssa. Nyt voi sanoa, että hyvä kello kauas kuuluu. Joensuuhun on tultu jo useamman kerran tutustumaan järjestelmiimme, iloitsee Polkan toimitusjohtaja Hannele Portman (kuvassa).

Polkka toimittaa aterioita noin 700 asiakaan kotiin Joensuussa ja Liperissä. Monesti nämä kotipalveluateria-asiakkaat ovat yksin asuvia vanhuksia. Vellikellon ideana on kertoa asiakkaan omaiselle ateriatoimituksesta, mikä osaltaan lievittää huolta. Järjestelmä lähettää omaiselle sähköpostiviestin, kun kuljettaja kuittaa asiakkaan luona olevan viivakoodin viedessään aterian perille. Tästä jää jälki Sensire oy:n järjestelmään päivämäärän ja kellonajan kanssa. Toimitetun aterian tiedot voi tarkistaa tarvittaessa esimerkiksi Siun soten Seniorineuvonta Ankkuri.