Lisää uutisia

angle-left Inflaation aiheuttamista kohonneista kustannuksista huolimatta kouluruoan laatu halutaan pitää ennallaan

Inflaation aiheuttamista kohonneista kustannuksista huolimatta kouluruoan laatu halutaan pitää ennallaan

Kohonneet raaka-aine- ja energiakustannukset tarkoittavat sitä, että kunnille kouluruoka maksaa tätä nykyä enemmän kuin vuosi sitten. Joensuun seudulla kouluaterioiden hintaa nostettiin vuodenvaihteessa noin kuudella prosentilla. Hinnankorotukset ovat kuitenkin muuttaneet koulujen ruokalistoja vain vähän.

–  Meillä on siten hyvä tilanne, että meidän ostaja-asiakkaamme eli kunnat ovat ymmärtäneet kustannusnousun ja ovat talousarvioissaan pystyneet varautumaan siihen, sanoo alueella kouluruoan tuottamisesta vastaava Polkka Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n toimitusjohtaja Hannele Portman.

Mistään raaka-aineesta ei ole luovuttu kokonaan. Raaka-aineissa edullisempaa vaihtoehtoa pyritään etsimään aina, eikä se Portmanin mukaan näy asiakkaalle.

–  Käytännössä se tarkoittaa, että resepteihin tehdään pientä säätöä. Eli jos on mahdollista, niin tehdään ruoka aina kulloinkin edullisimmasta raaka-aineesta.

Portman kiittelee yhtiön omistaja-asiakkaiden eli kuntien tahtotilaa kouluruoan rahoitukseen liittyvissä asioissa.

–  Neuvotteluissa kysymys näyttäytyi sellaisena, että halutaanko aterian laadun säilyvän entisellään, jolloin hinta nousee, vai ovatko eurot tärkeämpiä, jolloin aterian laatu laskee.

–  Kaikki asiakkaat pitivät laatua tärkeämpänä kuin euroja.
 

Teksti on muokaten lainattu STT:n artikkelista, jonka voi lukea kokonaisuudessaan muun muassa maakuntalehti Karjalaisen sivuilta tästä linkistä.

Lähikuva tarjoiluastioissa olevista värikkäistä salaateista.

Ajankohtaista linkki etusivulle