Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Itse tehty sima tekee kauppansa Polkan ravintoloissa

Itse tehty sima tekee kauppansa Polkan ravintoloissa

Monessa ​Polkan hoiva- ja sairaalakohteessa nautitaan itse tehtyä simaa vappuna. Senioripihassa valmistettiin 40 litran satsi.

Varsinaista simamestaria ei Senioripihaan keittiöön ole nimetty.

- Valmistuksesta vastaa se, kuka sattuu olemaan vuorossa, kertoo tuotantovastaava Anne Kiiski, joka on oheisessa kuvassa ruokapalvelutyöntekijä Juha Malisen kanssa.

Tänä vuonna simaa valmistetaan 40 litran erä. Kiiski osaa ennakoida neljän vuoden kokemuksella, että nopeasti menee. Vanhukset haluavat ostaa simaa myös vierasvaraksi.

- Kyllä asiakkaat huomaavat ja arvostavat, että sima on tehty itse. Sama juttu pullien kanssa.

Ja kotikalja se vasta suosittua onkin.

- Yhteen aikaan oli hirveä kaljaralli. Asukkaat ostivat sitä älyttömästi.

Senioripihassa tehdään edelleen kotikaljaa 30 litraa kolmesti viikossa.

Lähileipomon munkki

Pääsääntöisesti kaikissa Polkan hoiva- ja sairaalakohteissa tehdään sima itse. Näitä ovat Senioripihan lisäksi muun muassa Tikkamäki, Siilainen ja Koivupiha.

Joissakin yksiköissä käytetään "kaupan simaa" muun muassa pakkaamisen ja kuljetuksen vuoksi.

Vappu näkyy muutenkin ruokalistoilla. Polkka tarjoaa vappuaattona nakkia, juustoperunapaistosta ja perunasalaattia kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöravintoloissa.  Samat herkut tarjotaan muille asiakasryhmille vapunpäivänä.

Sima ja munkki tarjotaan välipalaksi vappuaattona päiväkodeissa. Munkki toimittaa kahvileivän virkaa hoivan ja sairaaloiden osastoilla. Ravintoloista voi myös ostaa munkkeja.

Eli eri asiakasryhmät on huomioitu vähän eri tavoin. Munkkina on tänä vuonna lähileipomon munkki.