Ateriapalvelut nosto

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Koulujen ja päiväkotien ruokailuhetkien on tarkoitus tukea lasten kasvua ja kehittää heidän maku- ja ruokatottumuksiaan. Koululaiset kokoavat oman tarpeensa mukaisen lounaan itse lautasmallin ja malliaterian ohjeistamana.

Mallin mukainen lounas kattaa kolmasosan koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Päiväkodin aterioista lapsi saa noin kaksi kolmasosaa päivän ravinnon tarpeesta riippuen, mille aterioille lapsi osallistuu. Lasten yksilölliset tarpeet kuten erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lue lisää erityisruokavaliot -sivulta.

Ravitsemussuositukset toteutuvat, kun aterialla nautitaan pääruoka, salaatti, energialisäke (peruna, pasta tai riisi), leipä, ravintorasva ja maito tai piimä. Alla ravitsemussuositukset koululaisille ja lapsille pdf-tiedostoina.

 

Ajankohtaista

angle-left Muutoksia Polkan keittiöverkostossa

Muutoksia Polkan keittiöverkostossa

Polkan keittiöverkoston toiminnan optimointia jatketaan. Päivitysten myötä Lieksan Partalanmäen tuotantokeittiö muuttuu palvelukeittiöksi ja Ilomantsin Toivonlahden palvelukeittiöstä luovutaan.

Partalanmäen palvelukeittiön ruoka valmistetaan ja tuodaan jatkossa Joensuusta. Toivonlahden ja ateriapalvelun tehtäviä siirretään Ilomantsin Pogostan valmistuskeittiölle. Molempien muutosten ajankohta ajoittuu tulevaan vuodenvaihteeseen tai heti alkuvuoteen 2025.

Taustalla vaikuttaa Polkan ja sen omistajien haastavana jatkuva taloustilanne, joka vaatii moninaisia sopeutustoimia. Talouspaineiden lisäksi uudistuksilla myös ennakoidaan sekä Partalanmäen että Toivonlahden keittiökiinteistöjen tulevaisuutta. Hyvinvointialue rakentaa lähivuosina Lieksaan uusia kohteita, jolloin Partalanmäen kiinteistö tullaan purkamaan. Toivonlahden keittiö puolestaan vaatisi mittavia muutostöitä. 

Keittiöverkoston muutokset vaikuttavat henkilöstöön tehtävien uudelleenjärjestelyinä. Polkan muissa keittiöissä riittää nykyistä osaamista ja tehtävää vastaavaa työtä heille, joiden työkohde tulevien muutosten yhteydessä mahdollisesti vaihtuu. 

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Kirsi Ahosola, p. 050 315 6544, kirsi.ahosola@polkkaoy.fi

Liedellä kattiloissa kiehumassa vihanneksia.