Ateriapalvelut nosto

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Koulujen ja päiväkotien ruokailuhetkien on tarkoitus tukea lasten kasvua ja kehittää heidän maku- ja ruokatottumuksiaan. Koululaiset kokoavat oman tarpeensa mukaisen lounaan itse lautasmallin ja malliaterian ohjeistamana.

Mallin mukainen lounas kattaa kolmasosan koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Päiväkodin aterioista lapsi saa noin kaksi kolmasosaa päivän ravinnon tarpeesta riippuen, mille aterioille lapsi osallistuu. Lasten yksilölliset tarpeet kuten erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lue lisää erityisruokavaliot -sivulta.

Ravitsemussuositukset toteutuvat, kun aterialla nautitaan pääruoka, salaatti, energialisäke (peruna, pasta tai riisi), leipä, ravintorasva ja maito tai piimä. Alla ravitsemussuositukset koululaisille ja lapsille pdf-tiedostoina.

 

Ajankohtaista

angle-left Polkalle kunniamaininta Kipinä-kilpailussa

Polkalle kunniamaininta Kipinä-kilpailussa

Kiihtelysvaarassa toimiva Polkan Vaahterapihan keittiö on saanut kunniamaininnan sote-alan kehittämistoimenpiteitä etsivässä Kipinä-kilpailussa. Menestystä toi idea oman työyksikön ylittävästä päivystysringistä. Kiitokset ja onnittelut Vaahterapihan innovatiiviselle väelle!

Työterveyslaitoksen Mitä kuuluu? -tutkimuksen Kipinä-kilpailu etsii sote-alalle ketterästi toteutettavia ja helposti monistettavia kehittämistoimia. Tänä vuonna kehittämisteemoina olivat toimiva yhteistyö ja psykologinen turvallisuus. Lisätietoja kilpailusta tästä linkistä.

Hymyilevä nainen Polkan työasussa katsoo kameraan.