Ateriapalvelut nosto

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Koulujen ja päiväkotien ruokailuhetkien on tarkoitus tukea lasten kasvua ja kehittää heidän maku- ja ruokatottumuksiaan. Koululaiset kokoavat oman tarpeensa mukaisen lounaan itse lautasmallin ja malliaterian ohjeistamana.

Mallin mukainen lounas kattaa kolmasosan koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Päiväkodin aterioista lapsi saa noin kaksi kolmasosaa päivän ravinnon tarpeesta riippuen, mille aterioille lapsi osallistuu. Lasten yksilölliset tarpeet kuten erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lue lisää erityisruokavaliot -sivulta.

Ravitsemussuositukset toteutuvat, kun aterialla nautitaan pääruoka, salaatti, energialisäke (peruna, pasta tai riisi), leipä, ravintorasva ja maito tai piimä. Alla ravitsemussuositukset koululaisille ja lapsille pdf-tiedostoina.

 

Ajankohtaista

angle-left Polkan hallituksen kokoustiedote

Polkan hallituksen kokoustiedote

Polkan hallitus kokoontui tiistaina 16.8. Kokoustiedotteessa kerrotaan:

  • Polkan uudet kuntaosakkaat ovat Heinävesi, Ilomantsi, Kitee, Liperi, Nurmes ja Tohmajärvi. Yhtiökokouksessa muutettiin yhtiöjärjestystä niin, että hallituksessa on viidestä kahdeksaan varsinaista jäsentä. Hallitus merkitsi tiedokseen uudet omistusjärjestelyt ja päätti osakaskokouksen koolle kutsumisesta.

  • Hallitus merkitsi tiedokseen Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valmistelun tilanteen.

  • Hallitus päätti Polkan organisaatiorakenteen muutoksesta.

  • Hallitus antoi lausunnot Tohmajärven kunnan valtuustoaloitteeseen ruokahävikin vähentämisestä sekä  Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen hyvinvointialuestrategialuonnokseen 2023-2026.

Seuraava hallituksen kokous on tiistaina 27.9.2022.

Seitsemän ihmistä seisoo punaseinäisessä keittiötilassa ja katsoo kameraan.