Ateriapalvelut nosto

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Koulujen ja päiväkotien ruokailuhetkien on tarkoitus tukea lasten kasvua ja kehittää heidän maku- ja ruokatottumuksiaan. Koululaiset kokoavat oman tarpeensa mukaisen lounaan itse lautasmallin ja malliaterian ohjeistamana.

Mallin mukainen lounas kattaa kolmasosan koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Päiväkodin aterioista lapsi saa noin kaksi kolmasosaa päivän ravinnon tarpeesta riippuen, mille aterioille lapsi osallistuu. Lasten yksilölliset tarpeet kuten erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lue lisää erityisruokavaliot -sivulta.

Ravitsemussuositukset toteutuvat, kun aterialla nautitaan pääruoka, salaatti, energialisäke (peruna, pasta tai riisi), leipä, ravintorasva ja maito tai piimä. Alla ravitsemussuositukset koululaisille ja lapsille pdf-tiedostoina.

 

Ajankohtaista

angle-left Polkassa kehitystyö on jatkuvaa

Polkassa kehitystyö on jatkuvaa

Lean-malli on hyvä väline työn sujuvoittamiseen

Polkassa toiminnan jatkuva kehittäminen on osa arkea. Kehitystoiminnassa hyödynnetään paljon Lean-ajattelutavasta tuttuja menetelmiä ja työkaluja, joiden tarkoituksena on tehdä työstä sujuvaa eli parantaa työn virtaustehokkuutta. Tavoitteena on samalla parantaa toimintaa jatkuvasti ja vähentää työtä, joka ei tuota asiakkaalle arvoa.

Lue Ammattikeittiöosaaja-lehden kiintoisa artikkeli Polkan Lean-toiminnasta tästä linkistä. 

Valkoisella taululla kirjoitettuna päivämääriä ja kiinnitettynä papereita.