Ateriapalvelut nosto

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Koulujen ja päiväkotien ruokailuhetkien on tarkoitus tukea lasten kasvua ja kehittää heidän maku- ja ruokatottumuksiaan. Koululaiset kokoavat oman tarpeensa mukaisen lounaan itse lautasmallin ja malliaterian ohjeistamana.

Mallin mukainen lounas kattaa kolmasosan koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Päiväkodin aterioista lapsi saa noin kaksi kolmasosaa päivän ravinnon tarpeesta riippuen, mille aterioille lapsi osallistuu. Lasten yksilölliset tarpeet kuten erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lue lisää erityisruokavaliot -sivulta.

Ravitsemussuositukset toteutuvat, kun aterialla nautitaan pääruoka, salaatti, energialisäke (peruna, pasta tai riisi), leipä, ravintorasva ja maito tai piimä. Alla ravitsemussuositukset koululaisille ja lapsille pdf-tiedostoina.

 

Ajankohtaista

angle-left Polkka osana Joensuun kaupungin talouden tarkastelua

Polkka osana Joensuun kaupungin talouden tarkastelua

Maakuntalehti Karjalainen uutisoi 6.5.2024 Joensuun kaupungin taloustilanteesta artikkelissa, jossa spekuloitiin myös mahdollisia Polkkaan kohdistuvia toimenpiteitä. Jutussa esiteltiin kaupungille konserniselvityksen tehneen FCG:n alustavia näkemyksiä, joita ollaan viemässä keskusteluun päätöksenteon pohjaksi. 

-Joensuun kaupunki on teettänyt selvityksen, jossa nostetaan esille eri toimialojen kustannusrakenteita. Polkka on yhtiönä Joensuun kaupungin merkittävä strateginen kumppani, ja koska yhteistyössämme liikkuvat vuositasolla isot eurot, olemme saaneet mediassa erityistä huomiota selvitystyön tuloksissa. Selvityksessä käytetyissä vertailuarvoissa on käsityksemme mukaan poikkeamia, jonka johdosta tuloksia on syytä vielä tarkastella, toteaa Polkan toimitusjohtaja Mika Hyttinen.

Polkka on käynnistänyt itsenäisen selvityksen yhteistyössä verrokkikaupunkien palvelutuottajien kanssa palveluiden toteutuksen kustannusrakenteiden vertaamiseksi. Tavoitteena on selvittää palveluiden vertailukelpoiset yksikkökustannukset eri palvelutuotannoissa. Tuloksia tullaan käyttämään yhtiön toimintojen kehittämiseen sekä kilpailukykyisen hinnoittelun varmistamiseen.

Polkan logo eli turkoosilla kirjoitettu sana Polkka valkoisella taustalla