Ateriapalvelut nosto

Koulut ja päiväkodit

Koulut ja päiväkodit

Koulujen ja päiväkotien ruokailuhetkien on tarkoitus tukea lasten kasvua ja kehittää heidän maku- ja ruokatottumuksiaan. Koululaiset kokoavat oman tarpeensa mukaisen lounaan itse lautasmallin ja malliaterian ohjeistamana.

Mallin mukainen lounas kattaa kolmasosan koululaisen päivittäisestä energiantarpeesta. Päiväkodin aterioista lapsi saa noin kaksi kolmasosaa päivän ravinnon tarpeesta riippuen, mille aterioille lapsi osallistuu. Lasten yksilölliset tarpeet kuten erityisruokavaliot otetaan huomioon. Lue lisää erityisruokavaliot -sivulta.

Ravitsemussuositukset toteutuvat, kun aterialla nautitaan pääruoka, salaatti, energialisäke (peruna, pasta tai riisi), leipä, ravintorasva ja maito tai piimä. Alla ravitsemussuositukset koululaisille ja lapsille pdf-tiedostoina.

 

Ajankohtaista

angle-left Polkka palkinnoille Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailussa

Polkka palkinnoille Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailussa

Polkka palkittiin kiertotaloutta vauhdittavista toimenpiteistään Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailussa. Suomen ympäristökeskuksen, Kuntaliiton ja Sitran järjestämällä kilpailulla kannustettiin kuntia tarttumaan hyviin käytäntöihin, joilla voidaan edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentää haitallisia luonto- ja ympäristövaikutuksia. 

Kilpailun raati valitsi 20 finalistin joukosta yhden voittajan ja antoi neljälle toimenpiteelle kunniamaininnan. Raadin mukaan kaikkien finalistien konkreettiset toimet osoittavat edelläkävijyyttä ja vauhdittavat luonnonvarojen kestävää käyttöä, aluetaloutta ja yhteisöllisyyttä. Voittajaksi valittiin Tampereen kaupungin kiertotaloutta edistävä hankintamalli. 

Polkka palkittiin kunniamaininnalla toimenpiteistä, joita on tehty Joensuun koulujen ja päiväkotien ruokahävikin vähentämiseksi. Toimien taustalla on Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelman tavoite puolittaa ruokahävikki vuoden 2017 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Polkan ratkaisuista ja toimista hankkeen edistämiseksi kerrotaan lisää artikkelissa Ruokahävikki puolitetaan Joensuussa vuoteen 2025 mennessä

Palkinnot jaettiin Kuntamarkkinat-tapahtumassa Helsingissä keskiviikkona 14.9. Polkan puolesta palkinnon vastaanotti Polkan hallituksen jäsen Vesa Kuronen.

Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailun kotisivu 

Kolme naista ja kaksi miestä seisoo rivissä hymyillen kunniakirjat ja kukkakimput kädessä.