Ruokalistat alisivun pääkuva

Otsikko Ruokalistat

Ruokalistat

Ruokalistat linkki

Ruokalistat teksti sisältö

Ruoanlaitossa suosimme lähiseudun tuottajien tuotteita ja luomua, kun se on mahdollista.

Vuoden varrella Polkan ravintoloissa järjestetään teematapahtumia, kuten juusto- ja sadonkorjuupäiviä sekä huomioidaan kalenterivuoden juhlapyhät.

Kohteidemme ruokalistat löydät klikkaamalla yllä olevaa Ruokalistat-linkkiä. Polkan ostopalvelukohteiden eli Kanervalan ja Hammaslahden koulujen ruokalistoihin pääset alla olevien linkkien kautta. Alta omien linkkiensä takaa löytyvät myös Tohmajärven, Kiteen ja Ilomantsin koulujen ruokalistat. 

Ruokalistoilla olevat merkit tarkoittavat seuraavaa: M - Maidoton (Dairy free), L - Laktoositon (Lactose free), VL - Vähälaktoosinen (Low-lactose), K - Kananmunaton (Eggless), G - Gluteeniton (Gluten free, may contain oats), VE - Vegaani (Vegan), LÄHI - Lähiruoka (Local food),  ♥ - Sydänmerkki (Heart symbol meal)
Huom! Ruokalajien ainesosa- ja ravintosisältötiedot saat klikkaamalla menun lopussa olevaa infopainiketta (i-kirjain sinisen pallon sisällä).

Polkan kaikille avoinna olevat ravintolat avautuivat 3.8.20 lukien lukuun ottamatta Vaahterapihan palvelukeskuksen ravintolaa. Vaahterapihan ravintolan avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Ajankohtaista

angle-left Inflaation aiheuttamista kohonneista kustannuksista huolimatta kouluruoan laatu halutaan pitää ennallaan

Inflaation aiheuttamista kohonneista kustannuksista huolimatta kouluruoan laatu halutaan pitää ennallaan

Kohonneet raaka-aine- ja energiakustannukset tarkoittavat sitä, että kunnille kouluruoka maksaa tätä nykyä enemmän kuin vuosi sitten. Joensuun seudulla kouluaterioiden hintaa nostettiin vuodenvaihteessa noin kuudella prosentilla. Hinnankorotukset ovat kuitenkin muuttaneet koulujen ruokalistoja vain vähän.

–  Meillä on siten hyvä tilanne, että meidän ostaja-asiakkaamme eli kunnat ovat ymmärtäneet kustannusnousun ja ovat talousarvioissaan pystyneet varautumaan siihen, sanoo alueella kouluruoan tuottamisesta vastaava Polkka Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n toimitusjohtaja Hannele Portman.

Mistään raaka-aineesta ei ole luovuttu kokonaan. Raaka-aineissa edullisempaa vaihtoehtoa pyritään etsimään aina, eikä se Portmanin mukaan näy asiakkaalle.

–  Käytännössä se tarkoittaa, että resepteihin tehdään pientä säätöä. Eli jos on mahdollista, niin tehdään ruoka aina kulloinkin edullisimmasta raaka-aineesta.

Portman kiittelee yhtiön omistaja-asiakkaiden eli kuntien tahtotilaa kouluruoan rahoitukseen liittyvissä asioissa.

–  Neuvotteluissa kysymys näyttäytyi sellaisena, että halutaanko aterian laadun säilyvän entisellään, jolloin hinta nousee, vai ovatko eurot tärkeämpiä, jolloin aterian laatu laskee.

–  Kaikki asiakkaat pitivät laatua tärkeämpänä kuin euroja.
 

Teksti on muokaten lainattu STT:n artikkelista, jonka voi lukea kokonaisuudessaan muun muassa maakuntalehti Karjalaisen sivuilta tästä linkistä.

Lähikuva tarjoiluastioissa olevista värikkäistä salaateista.