Ruokalistat alisivun pääkuva

Otsikko Ruokalistat

Ruokalistat

Ruokalistat linkki

Ruokalistat teksti sisältö

Ruoanlaitossa suosimme lähiseudun tuottajien tuotteita ja luomua, kun se on mahdollista.

Vuoden varrella Polkan ravintoloissa järjestetään teematapahtumia, kuten juusto- ja sadonkorjuupäiviä sekä huomioidaan kalenterivuoden juhlapyhät.

Kohteidemme ruokalistat löydät klikkaamalla yllä olevaa Ruokalistat-linkkiä. Polkan ostopalvelukohteiden eli Kanervalan ja Hammaslahden koulujen ruokalistoihin pääset alla olevien linkkien kautta. Alta omien linkkiensä takaa löytyvät myös Tohmajärven, Kiteen ja Ilomantsin koulujen ruokalistat. 

Ruokalistoilla olevat merkit tarkoittavat seuraavaa: M - Maidoton (Dairy free), L - Laktoositon (Lactose free), VL - Vähälaktoosinen (Low-lactose), K - Kananmunaton (Eggless), G - Gluteeniton (Gluten free, may contain oats), VE - Vegaani (Vegan), LÄHI - Lähiruoka (Local food),  ♥ - Sydänmerkki (Heart symbol meal)
Huom! Aromi-järjestelmän ruokalistat: Ruokalajien ainesosa- ja ravintosisältötiedot saat klikkaamalla menun lopussa olevaa infopainiketta (i-kirjain sinisen pallon sisällä).

Ajankohtaista

angle-left Outokummun soteasema on Polkan uusin työkohde

Outokummun soteasema on Polkan uusin työkohde

Toiminta uusissa tiloissa alkaa joulukuun alussa.

Outokummun uusi soteasema aloittaa toimintansa 2.12. Raikkaiden ja valoisien tilojen puhtaudesta huolehtii viisi Polkan laitoshuoltajaa. Siivottavaa on 2000 neliötä ja työtä tehdään kahdessa vuorossa seitsemänä päivänä viikossa. Entiseen terveyskeskukseen verrattuna työtä helpottaa se, että tilat ovat kolmen kerroksen sijaan yhdessä tasossa.

Outokummun terveyskeskuksen potilaiden ruoka toimitetaan nykyisin keskitettynä tarjotinjakeluna. Tuotantotapa on tuttu sairaaloista, ja on jo nyt käytössä myös useimmissa maakunnan terveyskeskuksissa.

Asiakkaan henkilökohtainen ruoka-annos kootaan keittiössä tarjottimelle kylmänä ja siirretään osastovaunuun. Vaunun aikaohjelmoitu tekniikka säilyttää annoksen kylmänä ja kuumentaa tarjottimen toisella laidalla olevan pääruoan juuri sopivasti ruokailuhetkeen.

Toimintamallilla Polkka vastaa hyvinvointialue Siun soten tarpeisiin, sillä näin asiakas saa omilla ruokavaliotiedoillaan kootun valmiin annoksen samalla kun hoitohenkilökunnan työaika kohdistuu hoitotyöhön.

Terveyskeskuksen puhdas ja valoisa käytävä, ei ihmisiä.