Ruokalistat alisivun pääkuva

Otsikko Ruokalistat

Ruokalistat

Ruokalistat linkki

Ruokalistat teksti sisältö

Ruoanlaitossa suosimme lähiseudun tuottajien tuotteita ja luomua, kun se on mahdollista.

Vuoden varrella Polkan ravintoloissa järjestetään teematapahtumia, kuten juusto- ja sadonkorjuupäiviä sekä huomioidaan kalenterivuoden juhlapyhät.

Kohteidemme ruokalistat löydät klikkaamalla yllä olevaa Ruokalistat-linkkiä. Polkan ostopalvelukohteiden eli Kanervalan ja Hammaslahden koulujen ruokalistoihin pääset alla olevien linkkien kautta.

Ruokalistoilla olevat merkit tarkoittavat seuraavaa: M - Maidoton (Dairy free), L - Laktoositon (Lactose free), VL - Vähälaktoosinen (Low-lactose), K - Kananmunaton (Eggless), G - Gluteeniton (Gluten free, may contain oats), VE - Vegaani (Vegan), LÄHI - Lähiruoka (Local food),  ♥ - Sydänmerkki (Heart symbol meal)
Huom! Ruokalajien ainesosa- ja ravintosisältötiedot saat klikkaamalla menun lopussa olevaa infopainiketta (i-kirjain sinisen pallon sisällä).

Polkan kaikille avoinna olevat ravintolat avautuivat 3.8.20 lukien lukuun ottamatta Vaahterapihan palvelukeskuksen ravintolaa. Vaahterapihan ravintolan avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Koulun ruokalistat 11.8. - 15.10.2021

Ajankohtaista

angle-left Polkka valmistaa ateriat pian kaikkiin Siun soten yksiköihin

Polkka valmistaa ateriat pian kaikkiin Siun soten yksiköihin

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen perustamisen myötä Siun soten ateriapalvelujen tuotanto siirtyy kunnilta Polkalle. Nurmeksen ja Juuan alueella palvelut siirtyvät marraskuun 2022 alussa ja maakunnan muiden kuntien alueella vuodenvaihteessa.

Suurimmassa osassa kuntia (Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Kitee, Lieksa, Kontiolahti, Liperi, Nurmes ja Joensuu) palveluiden tuottajan vaihtuminen ei näy asiakkaiden arjessa eli ateriapalvelut jatkuvat kuntien alueella ennallaan. 

Outokummun, Polvijärven, Juuan ja Rääkkylän alueille ruokaa kuljetetaan jatkossa Polkan valmistuskeittiöistä yli kuntarajojen, mikä tuo mukanaan joitakin muutoksia esimerkiksi ruokalistoihin. Muutoksia voi olla myös siinä, toimitetaanko ateriat lämpimänä vai kylmänä. Jokaisen asiakkaan kohdalla varmistetaan yksilöllisesti, että mahdollinen ruuan lämmittäminen onnistuu. Tarvittaessa palveluntarve arvioidaan uudelleen.

Juuan, Polvijärven ja Rääkkylän kotipalveluasiakkaiden aterioiden tuotanto siirtyy Joensuuhun Siilaisen tuotantokeittiöön, josta ateriat kuljetetaan asiakkaille jäähdytettyinä kolmena päivänä viikossa. 

Siun sote ja Polkka lähestyvät henkilökohtaisella kirjeellä kaikkia kotipalveluateria-asiakkaita, joita uudistukset koskevat. Ateriatoimitukset jatkuvat katkeamattomina muutoksista huolimatta. 

Kädet annostelevat kauhalla kastiketta ruoka-annosrasiaan.