Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronaa puhdistetaan sumuttamalla Joensuussa

Koronaa puhdistetaan sumuttamalla Joensuussa

Joensuussa on puhdistettu tiloja korona-virusaltistumisten jäljiltä uudella sumutusmenetelmällä.

Joensuussa on puhdistettu tiloja korona-virusaltistumisten jäljiltä uudella sumutusmenetelmällä.

Sumuttamalla tehdyllä desinfioinnilla on puhdistettu Joensuussa koronaepidemian jäljiltä Gävlenlinnan päiväkoti sekä muutamia luokkatiloja Lyseon peruskoululla.

Sumutusdesinfioinnin on näihin kohteisiin tilannut niiden puhtauspalveluista vastaava Polkka - Pohjois-Karjalan Tukipalvelut Oy. Desinfioinnin on toteuttanut Lassila & Tikanoja Oyj.

Sumuttamismenetelmä on nopea ja tehokas tapa desinfioida suuriakin tiloja. Sen teho perustuu ekologiseen puhdistusaineeseen, joka sumutetaan pinnoille. Elektrostaattisella laitteella sumutettava desinfiointi ympäröi pinnat ja muodostaa niihin hylkivän pinnan.

Sumuttamalla kohteiden desifionti on paljon nopeampaa kuin perinteinen pintojen pyyhkimiseen perustuva desifiointi. Sumute myös desinfioi pinnat kauttaaltaan ja se sopii kaikille pinnoille aina tekstiileistä lähtien. Sumutettava desinfiointiaine on myrkytöntä, eikä se sisällä pintoja kuluttavaa klooria tai alkoholia.

- Pahentunut koronatilanne vaatii meiltä uusia toimintamalleja. Sumutusmenetelmän avulla pystymme desinfioimaan nopeasti suuriakin tiloja ja niissä päästään takaisin normaaliin toimintaan, Polkka Oy:n palveluesimies Ritva Haantio kertoo. 

Ensimmäiset kokemukset sumutusdesinfioinnista ovat hyviä. Jatkossa Polkka arvioi sen käyttöä tapauskohtaisesti. Pääosassa puhtauspalveluista ja koronan torjunnasta tehdään jatkossakin perinteisin menetelmin. Sumutusdesinfiointi hyödynnetään laajoissa ja hankalasti puhdistettavissa tiloissa, jotka on saatava puhdistettua mahdollisimman nopeasti. Kaikki Polkan tekemät ratkaisut pohjautuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeistuksiin.