Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Polkka vahvisti vastuullisuusohjelmansa

Polkka vahvisti vastuullisuusohjelmansa

Tammikuussa Polkka vahvisti vastuullisuusohjelmansa, joka perustuu Siun soten kanssa yhteisille vastuullisuuden, välittämisen, asiakaslähtöisyyden ja yhdenvertaisuuden arvoille. Vastuullisuusohjelmalla tavoitellaan Polkan toiminnan systemaattista kehittämistä sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden sekä yhteiskunta- ja ympäristövastuullisuuden muodostaman neljän pääteeman ohjaamana.


Kaikkiin neljään teemaan panostetaan kehittämistyössä yhtä lailla. Tällä hetkellä korostuu lähiruoan ja kotimaisten raaka-aineiden käytön merkitys, sillä ympäristön huomioimisen lisäksi se on keino tuoda omaan maakuntaan elinvoimaa ja työllisyyttä.

Pohjois-Karjalassa tuotettujen tai jatkojalostettujen tuotteiden sekä kotimaisten raaka-aineiden käyttöä pyritään Polkassa jatkuvasti lisäämään. Polkan tarjoamien ateriapalveluiden raaka-aineiden kotimaisuusaste oli 77 % vuonna 2020, ja vuonna 2021 Polkka osti pohjoiskarjalaisia lähiruokatuotteita liki miljoonalla eurolla.

Polkan toiminnan ympäristövaikutukset näkyvät esimerkiksi ruokahävikin määrässä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla työkaluilla siihen voidaan vaikuttaa. Jo nyt seurataan digitaalisesti esimerkiksi lautas- ja tilaushävikkiä. Tuloksien avulla voidaan tunnistaa hävikkiä ehkäiseviä trendejä, joita hyödynnetään ruokalistasuunnittelussa ja raaka-ainetilauksissa. Kehittämällä seurantajärjestelmiä edelleen pystytään tarjoamaan asiakkaille entistä maukkaampia aterioita ja minimoimaan hävikkiä jo tilauksia suunnitellessa.

Polkka oy on Pohjois-Karjalan mittakaavassa kookas yritys, joka työllistää yli viisisataa ihmistä. Hyvinvointialuemuutoksen myötä määrä saattaa tästä vielä merkittävästikin kasvaa. Yksi vastuullisuusohjelman olennaisimmista osista onkin henkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen ihmisten arkea turvaavassa tärkeässä työssä. 

Hiljattain tehty työhyvinvointikysely kertoo positiivista viestiä henkilöstön viihtyvyydestä. Hyviin tuloksiin ei kuitenkaan tuudittauduta: Polkassa halutaan, että henkilöstö tietää tulevansa kuulluksi ja kokee työtehtävänsä ja -ympäristönsä mielekkäiksi, ja siksi sisäistä toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Tutustu Polkan vastuullisuusohjelmaan tästä: Polkan vastuullisuusohjelma

Nainen työskentelee Polkan työasussa koeputkien parissa.