Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Seitan-kasvispihvi tulee ruokalistoille

Seitan-kasvispihvi tulee ruokalistoille

Seitan-kasvispihviä maistetaan ensimmäisen kerran torstaina 3.10. Polkan ravintoloissa.

Seitan-pihvi kuutioiksi pilkottuna.Joensuun kouluissa ja Polkan ylläpitämissä henkilöstöravintoloissa päästään maistamaan seitan-kasvispihviä torstaina 3.10. Kouluiruokailussa seitan otetaan viiden viikon ruokalistalle.

Vegaaninen seitan-kasvispihvi on joensuulaisen Osuuskunta Myötävoiman ja Polkan yhdessä kehittämä lähiruokatuote. Seitanin perusraaka-aine on vehnägluteenijauho, jossa on runsaasti proteiinia. Myötävoiman ja Polkan seitanissa on lisäksi pohjoiskarjalaista hernejauhoa ja kasviksia. Hernejauho tekee tuotteen proteiinikoostumuksen laadukkaammaksi.

Seitan soveltuu mainiosti suurtalouskeittiöiden käyttöön, koska se on monikäyttöinen eikä vaadi esimerkiksi tofun ja soijasuikaleiden tapaan marinointia ja esikypsennystä.

Seitan-kasvispihvi valmistetaan Riikosen leipomossa Kontiolahdella. Samalla tuotantolinjalla voidaan valmistaa myös maitoa ja kananmunaa sisältäviä tuotteita, joten allergisille seitania ei voi valitettavasti tällä hetkellä suositella.

Seitan-harkosta leikattu leike lautasella