Lisää uutisia

angle-left Polkka-yhtiön hallitus päätti muutosneuvotteluiden aloittamisesta

Polkka-yhtiön hallitus päätti muutosneuvotteluiden aloittamisesta

Tavoitteena on löytää keinot, joilla saavutetaan noin 1,7 miljoonan euron säästöt tämän ja ensi vuoden aikana.

Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n hallitus on 23.2.2023 päättänyt yhtiön koko henkilöstöä koskevien muutosneuvottelujen aloittamisesta. Kokonaisuudessaan tavoitellaan 1,7 miljoonan euron säästöjä, joista 1,3 miljoonaa kohdistuisi vuodelle 2023 ja 0,4 miljoonaa vuodelle 2024. Taustalla ovat hyvinvointialuemuutoksen yhteydessä tunnistetut muutostarpeet palvelutuotannon järjestelyissä. 

Muutosneuvotteluissa käsitellään työtehtäviin ja palvelutuotannon organisointiin ja palveluihin liittyviä muutoksia eikä tässä vaiheessa ole suunnitteilla henkilöstövähennyksiä. Neuvotteluissa arvioidaan hyvinvointialueen, muiden omistajien tai Polkka-yhtiön mahdollisten palveluverkko- tai palvelutarvemuutosten vaikutuksia sekä käsitellään myös työjärjestelyjä ja toimenkuvamuutoksia. Muutosneuvottelut eivät koske logistiikkayksikköä.

Polkka-yhtiöön siirtyi hyvinvointialuemuutoksen yhteydessä liikkeenluovutuksella noin 220 työntekijää. Palvelutuotannon organisoinnissa on tunnistettu muutostarpeita, jotka edellyttävät palvelutarpeen ennakointia ja suunnittelua sekä työtehtävien yhteensovittamista. Muutosneuvotteluiden tavoitteena on saavuttaa kestävä ja tasapainoinen toiminta ja talous, jotka yhdessä turvaavat omistaja-asiakkaille tuotettavat palvelut mahdollisimman taloudellisesti.

Muutosneuvottelut aloitetaan viikolla 9. Ne kestävät vähintään kuusi viikkoa eli käytännössä noin huhtikuun puoliväliin saakka.  

Lisätiedot: Hannele Portman, toimitusjohtaja, p. 050 436 0528, hannele.portman@polkkaoy.fi

Valkoisella taustalla pinkki ympyrä, jonka sisällä sanat

Ajankohtaista linkki etusivulle