Lisää uutisia

angle-left Toiveruokakysely kertoi jälleen joensuulaisten lasten ja nuorten suosikkimaut

Toiveruokakysely kertoi jälleen joensuulaisten lasten ja nuorten suosikkimaut

Polkka teki joulukuun alussa kouluihin ja päiväkoteihin toiveruokakyselyn, jossa lapsilla ja nuorilla oli tilaisuus äänestää omaa suosikkiruokaansa. Voittaja-ateriat Polkka toteuttaa ja tarjoilee ensi vuoden puolella, viikolla 9 järjestettävänä toiveruokapäivänä.

 

Ruokien tulee olla suurkeittiössä toteutettavia, joten valinta tehtiin kymmenestä Polkan valmiiksi laatimasta vaihtoehdosta. Ehdokkaista yksikään ei ole mukana tällä hetkellä käytössä olevalla perusruokalistalla, joten toiveruokapäivänä luvassa on myös vaihtelua. 

Sekä päiväkodit että koulut lähtivät innolla mukaan kyselyyn, ja vastausten määrä oli erittäin hyvä. Päiväkotien vastaukset antoi henkilökunta päiväkoti- tai osastotasolla. Koulujen kyselyyn oppilaat pystyivät vastaamaan itsenäisesti QR-koodin ja nettilinkin kautta, ja osallistuminen olikin runsasta.
 
Päiväkodeissa ruokasuosikiksi nousi selvällä äänienemmistöllä broilerinugeteista, ranskalaisista ja dipistä koostuva ateria. Koululaisille ja opiskelijoille puolestaan maistuu parhaiten hampurilainen.
 
Samassa yhteydessä kysyttiin mielipiteitä tämänhetkisellä ruokalistalla tarjolla olevista ruuista. Palautteena saatiin kehitystoiveita palveluun, päiväkotien välipaloihin, erityisruokavalioihin ja salaatteihin liittyen, sekä kannanottoja esimerkiksi koulujen kasvisruoasta ja ruoissa käytetyn lihan määrästä. Kouluruoka sai myös kiitosta. Päiväkotien henkilökunnalta Polkan ruokalista sai kouluarvosanan 7,8 ja kouluilta arvosanaksi tuli 7,6. Polkka perehtyy kaikkeen palautteeseen huolella ja reagoi niihin mahdollisuuksien mukaan ravitsemussuositusten puitteissa.
 
Eniten vastauksia antaneiden koulujen oppilaille Polkka tarjoaa joulun jälkeen jäätelöt. Kun vastaukset suhteutettiin oppilasmäärään, voittajiksi kirivät Tuupovaaran, Marjalan, Iiksenvaaran, Rekivaaran, Louhiojan ja Sirkkalan koulut. Makoisat onnittelut ahkerille vastaajille!

Hampurilainen, jossa täytteenä jauhelihapihvi, salaattia, tomaattia ja suolakurkkua sekä kastiketta.

Ajankohtaista linkki etusivulle