Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Ruokalistoja uudistettiin Polkan ateriapalveluissa

Ruokalistoja uudistettiin Polkan ateriapalveluissa

Polkka otti viikon 32 alussa käyttöön uudet ruokalistat.

Listat uudistuivat Polkan ateriapalvelujen hoitamissa kouluissa, päiväkodeissa, hoivayksiköissä, sairaaloissa ja henkilöstöravintoloissa. Uudistetuilla listoilla pyritään siihen, että osa ruokavaihtoehdoista sopisi sellaisenaan myös mahdollisimman monelle erityisruokavaliolle. Osa ruokalajeista onkin vaihdettu gluteenittomiksi ja maidottomiksi  raaka-ainevaihdoksilla eikä niistä sen vuoksi tehdä erillisiä erityisruokavalioversioita. Koululaisten suosimiin pastaruokapäiviin tehdään kuitenkin edelleen myös maidoton ja gluteeniton ruokavaihtoehto. 

Ruokalistojen uudistuksen myötä kala-allergikot ohjataan jatkossa syömään pääsääntöisesti kasvisruokia, joista osa on myös vegaanisia. Kasvisruoka on jo useiden vuosien ajan ollut kouluilla tarjolla vapaasti otettavissa olevana vaihtoehtona.

Vastuullisuus on Polkan toiminnassa merkittävässä asemassa ja se näkyy myös ruokalistasuunnittelussa. Hävikin ja menekin määriä seurataan ja niistä saatuja tietoja hyödynnetään. Myös asiakkaiden palautteet ja toiveet ovat tärkeitä ja niitä hyödynnetään uusia listoja suunniteltaessa. 

Polkka painottaa raaka-ainevalinnoissaan lähiruoan merkitystä ja kannustaa terveellisyyteen muun muassa sydänmerkkien avulla – ruokalistaan on merkitty sydämellä kaikki suositukset täyttävät ruoat tai ateriakokonaisuudet.

Lisätietoja: palvelupäällikkö Kirsi Ahosola, p. 050 315 6544, kirsi.ahosola@polkkaoy.fi

Mustissa muoviastioissa vieretysten erilaisia värikkäitä salaatteja.