Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolme valmistuskeittiötä muutetaan palvelukeittiöiksi vuoden 2024 aikana

Kolme valmistuskeittiötä muutetaan palvelukeittiöiksi vuoden 2024 aikana

Kuntien ja hyvinvointialueen haastava taloustilanne heijastuu myös julkisomisteisen Polkan arkeen. Omistajiensa rahoittamana inhouse-yhtiönä Polkka tarkastelee toimintojaan talouden vakaana säilyttämiseksi.


Päivittäisten työtehtävien hienosäätö tuo maltillisia säästöjä, mutta kiristyvä rahoitus vaatii myös merkittävämpiä ratkaisuja. Tällainen on ateriapalvelujen toimialalla tehtävä keittiöverkoston toiminnan optimoiminen, missä ruoanvalmistusta keskitetään vähitellen suurimpiin ravintokeskuksiin. Käytännössä valmistuskeittiöitä muutetaan palvelukeittiöiksi, joissa henkilökunnan tarve on vähäisempi.

Vuonna 2024 tapahtuva uudistus kokee Pyhäselän, Heinäveden ja Kesälahden valmistuskeittiöitä. Pyhäselän koululla toimiva keittiö muutetaan palvelukeittiöksi tammikuun 2024 aikana, minkä jälkeen Pyhäselän alueen kouluissa ja päiväkodeissa tarjottavat ruoat toimitetaan Siilaisen ja Pataluodon ravintokeskuksista. Heinävedellä muutos tapahtuu maaliskuun 2024 kuluessa. Jatkossa Heinäveden alueen kouluissa ja päiväkodeissa sekä Siun soten yksiköissä tarjottavat ruoat toimitetaan Liperin ravintokeskuksesta, ja kotipalveluaterioiden tuotanto keskittyy Siilaisen ravintokeskukseen Joensuuhun. Kesälahdella muutos palvelukeittiöksi ajoittuu elokuuhun 2024. Sen jälkeen Kesälahden koulussa ja päiväkodissa sekä Siun soten asumisyksiköissä tarjottavat ruoat toimitetaan Kiteen valmistuskeittiö Kipakasta.

Muutoksen myötä Polkan keittiöverkostoon jää yhdeksän valmistuskeittiötä, joista kolme sijaitsee Joensuussa ja loput Ilomantsissa, Lieksassa, Nurmeksessa, Liperissä, Tohmajärvellä ja Kiteellä.

Salaatteja tarjolla linjastossa.