Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Rääkkylän ja Polvijärven kuntien alueen kotipalveluateriat toimitetaan jatkossa jäähdytettyinä myös arkipäivinä

Rääkkylän ja Polvijärven kuntien alueen kotipalveluateriat toimitetaan jatkossa jäähdytettyinä myös arkipäivinä

Siun soten asiakkaiden kotipalveluaterioiden toimitukset siirtyivät 1.1.2023 maakunnassa kuntien vastuulta Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:lle. Rääkkylässä ja Polvijärvellä muutos näkyy selvimmin siinä, että asiakkaat saavat jatkossa ateriansa kotiin jäähdytettyinä myös arkipäivisin.

Muutoksesta ja siihen liittyvistä käytänteistä tiedotettiin Rääkkylän ja Polvijärven kotipalveluaterioiden jakelun piiriin kuuluvia asiakkaita kahdella henkilökohtaisella tiedotteella marras-joulukuun aikana. Polvijärvellä alkuvaiheen ateriakuljetuksissa oli tietokatkoksista johtuvia haasteita, mutta ongelmatilanteet saatiin ratkaistua nopeasti asiakkaiden parhaaksi. Kokonaisuutena ateriatoimitukset ovat jatkuneet katkeamattomasti.

Rääkkylän ja Polvijärven kotipalveluasiakkaiden ateriat toimitetaan tätä nykyä siis totutun lämpimän sijasta jäähdytettyinä eli aterioiden lämmityksestä tulee jatkossa huolehtia kotona myös arkipäivinä. Viikonloppuisin ruoat on tähänkin saakka toimitettu jäähdytettyinä. Syynä muutokseen on hyvinvointialuemuutoksen myötä kunnilta Polkkaan siirtynyt sote-ateriatuotanto ja sen mukanaan tuomat uudelleenjärjestelyt sekä aterioiden valmistuskeittiöihin että kuljetuksiin.

Rääkkylän kunnassa Polkan vastuulle siirtyivät sote-ateriat. Myös niitä tuottanut valmistuskeittiö liittyi osaksi Polkkaa, ja Polkan tuotantoverkkosuunnitelman mukaisesti kyseinen keittiö jatkaa toimintaansa palvelukeittiönä. Tämän toiminnallisen ratkaisun myötä Rääkkylän kotipalveluateriat valmistetaan jatkossa Siilaisen ravintokeskuksessa ja muut sote-ateriat Kiteellä. Muutos tarkoittaa sitä, että aterioiden toimittaminen lämpimänä kotipalveluateria-asiakkaille ei ole enää mahdollista. 

Myös Polvijärven kunnan sote-ateriatuotanto siirtyi vuodenvaihteessa Polkan vastuulle. Koska kunnan päätös oli eriyttää palvelut ja näin ollen jättää Polvijärven keittiö kunnan käyttöön, Polkka sopeutti toimintonsa tähän ratkaisuun ja toimittaa ateriat Siilaisen ravintokeskuksesta. 

Siilaisen ravintokeskus toimittaa kotipalveluateriat jäähdytettynä Polvijärven ja Rääkkylän lisäksi Joensuuhun, Outokumpuun, Liperiin, Kontiolahdelle ja Juukaan.

Ruokaa annostellaan kauhalla annospakkaukseen.